SPALVOTAS MOSĖDŽIO VAIKŲ LOPŠELIO – DARŽELIO GIMTADIENIS

Ruduo – tai medumi kvepiantis metų laikas. Tai laikas, kai į darželį šurmulingai renkasi vaikai. Rugsėjo šešioliktosios rytas  išaušo giedras, o besišypsanti saulutė visus kvietė džiaugtis ir dalintis  gera nuotaika.  Visur aidėjo vaikų juokas ir klegesys, juk Mosėdžio vaikų lopšelyje – darželyje šventė – jubiliejinis 60 – as gimtadienis. Per tiek metų  darželio gyvenime įvyko nemažai pokyčių – keitėsi žmonės, pastatai, aplinka, bendruomenės siekiai. Tačiau  svarbiausios vertybės ir tikslai nesikeitė. Mes visuomet siekėme ir siekiame skiepyti vaikams  gėrio, grožio, tiesos supratimą, sudaryti sąlygas vaikų kūrybinei laisvei, saviraiškai, ugdyti sveikos ir saugios gyvensenos įgūdžius,  padėti  suvokti ir atsakyti į visus jiems iškilusius klausimus. 

Po motyvuotų pusryčių, penkiamečių grupės „Pelėdžiukai“  vaikai rengėsi į šventinę eiseną. Šios eisenos tikslas – skelbti visai Mosėdžio bendruomenei džiugią žinią, kad mūsų darželis švenčia gimtadienį. Dėl esamos padėties negalėjome pasikviesti daug svečių, todėl nusprendėme juos aplankyti patys. Visų vaikučių rankelėse puikavosi spalvoti balionėliai, mažųjų šurmulį lydėjo smagi muzika. Einančiųjų šventinę nuotaiką dar pagyvino pravažiuojančių mašinų garsiniai signalai, vairuotojų pamojavimai. Aplankėme beveik visas Mosėdžio įstaigas, įmones. Nustebinti tokių neįprastų svečių, įstaigų vadovai ir darbuotojai išėjo į kiemelius pasveikinti vaikučius.  Eisenos dalyviai, skambant muzikai, dainavo gimtadienio daineles ir padovanojo visiems po balionėlį. Šventės kulminacija vaikams tapo, kai grįžus į darželio  kiemelį juos pasitiko lėlytė (mokytoja Aldona Leilionienė)  ir pasveikinti atėjo Kakė Makė (Akvilė Stonkuvienė).  Linksmi bendri šokiai, dainelės, pokštai vaikams atmintyje išliks ilgam. Džiaugiamės, kad  tokią svarbią dieną, surado laiko ir mus aplankė Skuodo rajono savivaldybės meras Petras Pušinskas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Loreta Vasiliauskienė, Respublikinio Vaclovo Into akmenų muziejaus direktorė Gintarė Sakalauskienė.

Smagus darželio gimtadienis buvo, nes jam ruošėmės visi: kas tortą kepė, kas balionus pūtė, kas gėles piešė ir jas kabino, kas scenarijų kūrė ir jį vykdė.  Ačiū visai Mosėdžio bendruomenei už nuoširdžius ir šiltus palinkėjimus, už vaikams saldžius prizus, siurprizus.

Sakoma, niekada nebus per daug gėlių gėlynuose, saulės spindulių mažųjų širdelėse, šiltų  vėjų glostomai žemei. Gamtos karūna yra meilė, tad dovanokime šią karūną visiems mažiems ir dideliems.

                                                                                                  Vyr. mokytoja Laima Bernotienė